Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αβαδδών


Με τον όρο Αβαδδών (ελληνικό αντίστοιχο Απολλύων) αποδίδεται ο τόπος ολέθρου, δηλαδή της καταστροφής και ένας άγγελος στο εννοιολογικό πλαίσιο της Παλαιάς και της Καινής διαθήκης, όπως επίσης και των Γνωστικών Κειμένων.
Οι χριστιανικές γραφές εμπεριέχουν την πρώτη γνωστή περιγραφή του Αββαδώνος ως εξατομικευμένη οντότητα και όχι ως τόπο. Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (Θ΄ 11 κ.ύ.) ο Αβαδδών αναφέρεται ως άγγελος της αβύσσου. Βασιλεύς


τεραστίων και τρομερών ακρίδων που φέρουν ανθρώπινα πρόσωπα, μακριά γυναικεία μαλλιά, δόντια λιονταριού, στήθος θωρακισμένο, ενώ τα απαίσια φτερά τους είναι τόσο θορυβώδη όπως οι άμαξες με πολλά άλογα που τρέχουν στη μάχη. Αυτά τα φοβερά όντα, συνεχίζει ν΄ αναφέρει ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής, έχουν επ΄ αυτούς βασιλέα της αβύσσου τον λεγόμενο εβραϊκά Αβαδδών και στην ελληνική απόδοση το όνομα "Απολλύων". Με το σάλπισμα δε του πέμπτου αγγέλου ανοίγει το φρέαρ της αβύσσου απ΄ όπου και ανέρχεται καπνός που σκιάζει τον Ήλιο και τον αέρα, τότε εξορμούν τα τέρατα εκείνα του Άδη και βασανίζουν επί πέντε μήνες τους ανθρώπους που δεν φέρουν στο μέτωπό τους τη σφραγίδα του Θεου. Δαιμονολογία Κατά τη δαιμονολογία που αναπτύχθηκε στο Μεσαίωνα, θιασώτες της οποίας συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα ο Αβαδδών κατέχει την ανώτατη τάξη της δαιμονικής ιεραρχίας με συνέπεια, όπως υποστηρίζεται από τη σχετική αντίληψη, να μην ισχύουν επ΄ αυτού αλλά και ούτε επί τους ομότιμούς του οι συνήθεις εξορκισμοί[5].

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βίντεο: Σάλος με τριγωνικό UFO στη Ρωσία - Οργίασαν οι θεωρίες συνωμοσίας

Οργίασαν για ακόμη μία φορά τα social media, μετά τη ανάρτηση ενός βίντεο το οποίο απεικονίζει ένα φωτεινό τριγωνικό Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο να πετά στον ουρανό της Ρωσίας. news247 Δεκεμβρίου 04 2017 20:11 Οι συνωμοσιολόγοι δεν έχασαν χρόνο δηλώνοντας με πάσα βεβαιότητα ότι το ΑΤΙΑ που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα στο ρωσικό ουρανό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη που έχει καταγραφεί πότε σε βίντεο για... επίσκεψη εξωγήινων στον πλανήτη μας.

Τα τέρατα των Χριστουγέννων

The Krampus
Με καταγωγή από την Αυστρία, το τρομακτικό θηρίο, παραλλαγή του γνώριμου μας σάτυρου, είναι ένας μισός δαίμονας και μισή κατσίκα, που δαγκώνει κυριολεκτικά τους ανθρώπους που είναι άτακτοι και μαστιγώνει τα χαοτικά παιδάκια, ενώ στη συνέχεια σέρνει αυτούς στον κάτω κόσμο. Έχει μεγάλα κέρατα, μακρυά μαύρα μαλλιά, μεγάλα και αποκρουστικά νύχια και κοφτερούς κυνόδοντες. Γιορτάζεται στις 5 Δεκέμβρη, αντισταθμίζοντας έτσι την καλοσύνη του Αγίου Νικολάου, που και εκεί γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου.

Gryla
Η Gryla, σύμφωνα με την Ισλανδική λαογραφία, είναι μία μάγισσα η οποία ζει σε μια σπηλιά στα βουνά της Ισλανδίας, μαζί με την οικογένειά της και εμφανίζεται μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, από τον 17ο αιώνα έως

Halloween party

Drink and be scary!

Με την... εμπειρία των φοιτητικών Halloween parties της Μεγάλης Βρετανίας, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αποφοίτων του University of Kent διοργανώνει το ετήσιο του party με αφορμή τη διάσημη γιορτή το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, στο business bar Matzarou 3, της ομώνυμης οδού στο Κολωνάκι. Η είσοδος είναι ελεύθερη, και το πάρτυ ανοιχτό σε αποφοίτους και μη. Το βασικό σύνθημα πάντως, δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες για τους σκοπούς της βραδιάς που ετοιμάζουν... Drink and be scary!
28.10.2017, Μαντζάρου 3, Κολωνάκι
Φέτος το Halloween τo Hard Rock Cafe Athens παρουσιάζει το πιο spooky burger του!

Το Halloween πλησιάζει και το Hard Rock Cafe θα το γιορτάσει σερβίροντας το πιο τρομακτικό burger του, για περιορισμένο χρονικό διάστημα! Από τις 26 έως τις 31 Οκτωβρίου, το Hard Rock Cafe Athens θα διαθέτει το πιο ιδιαίτερο «Halloween Voodoo Burger» στο μενού του.
Το Halloween Voodoo Burger αποτελείται από το λαχταριστό signature μπιφτέκι του Hard Rock Cafe, που ζυγίζει μισό κι…